Меню Затваряне

 Фасадна Кортен Стомана / Патинирана Стомана

Кортен Стомана Кортен Стомана Кортен Стомана

Кортен Стомана Кортен Стомана Кортен Стомана

  • Понастоящем Фасадният Кортен е един от най-популярните видове стомана за дизайнерите при оформление на градини, обществени пространства и частни имоти.Много интериорни дизайнери често решават да използват Кортен като модерно решение, благодарение на специфичния му външен вид.В миналото на Кортен се гледаше като на траен и устойчив на корозия материал, използван за производството в тежката индустрия. В момента се използва като материал за фасади на сгради или като допълнение към интериорния дизайн. Кортен перфектно подчертава естетически модерната форма в индустриалното, общественото и частното строителство.
  • АКСАЛ предлага единствено Фасадни пана от Кортен стомана – Не доставяме стомана под формата на листов или профилен формат!

 Устойчив на атмосферни влияния

  • Кортен Стоманата притежава много ценни свойства, от които на първо място е повишената устойчивост на екстремни атмосферни условия. Под въздействието на валежите и въздуха, Кортенът образува на повърхността си ръжда, която действа като предпазно покритие. Това покритие се различава много от стандартната корозия. В този случай то не уврежда материала, а вместо това служи като защитен слой, съставен от няколко химически елемента като никел, фосфор, хром и мед.

 Без поддръжка

  • Защитният външен слой, създаден от тези елементи, не прониква в дълбочина в материала, което означава, че Кортен изисква минимални или никакви специални грижи свързани с импрегнирането на материала. Също така не генерира допълнителни разходи свързани с необходимост от редовно боядисване или обновяване.

 Кортен патина от AKSAL

  • Преди да придобие окончателния си вид, първоначалното състояние на кортеновата стомана няма патината и ръждата върху нея. Процесът може да отнеме няколко месеца, за да се появи и стабилизира.Много ландшафтни архитекти също обичат начина, по който външният вид на Кортен се променя с течение на времето, тъй като патината блокира кислорода и влагата, създавайки много различни повърхностни тонове и текстури. Процесът на ръждясване на Кортен обаче има един потенциален недостатък – стичане на вода с цвят на ръжда върху близките повърхности, което би могло да ги оцвети трайно.
Какво е решението:
  • За да сведе до минимум стичането, AKSAL препоръчва прилагането на ускорителни окислителни процеси, за да се съкрати времето за патиниране на повърхността. Това значително намалява риска от оцветяване и получаване на нежелани петна.
  • Кортен продуктите на AKSAL се третират по горе описания начин.
  • Предлагаме няколко вида цветове – мат и гланц.

Фасадна Кортен Стомана