Меню Затваряне

АЛУМИНИЕВИ ПРЪТИ

 

алуминиеви пръти алуминиеви пръти, екстудиран алуминии алуминиеви пръти

 

  • Алуминиевите материали са разнообразни в зависимост от предназначението им. Най-предпочитаният вид алуминий се нарича алуминиев прът и материали, произведени чрез процес на екструдиране чрез легиране на алуминий. Най-произвежданите и оформяни алуминиеви пръти и продукти в алуминиевата промишленост са алуминиевите пръти от сплави 6082 и 7075.
  • Когато алуминиевият прът се изследва по отношение на твърдостта, той се оказва много полезен. Повечето предлагани алуминиеви пръти са от сплав 6082, 6061, 7075, където алуминиевите пръти и техните продукти се произвеждат по най-подходящия начин по отношение на твърдостта. Ние се занимаваме с алуминий и продукти от него от дълго време и винаги стремим да подобрим качеството на предлаганите от нас продукти.
  • Средно 70% от теглото на самолета се формира от алуминий. Алуминиевите сплави имат голям принос за развитието на авиационната индустрия и производството на самолети благодарение на своята лекота и издръжливост. След дуралуминиевата (алуминиево-медна) сплав най-важният материал за самолети в бъдеще ще бъдат алуминиево-литиевите сплави. С алуминиево-литиевите сплави е възможно да се намали теглото на самолетите с около 15 %.
  • Значението и употребата на алуминия в отбранителната промишленост бързо нараства. В ракетните системи и ракетите често се използват различни количества алуминиеви сплави. Според вида на ракетата или ракетоплана, в зависимост от инфраструктурата и частите, може да се предпочете алуминий и продукти произведени от него.

АКСАЛ ЕООД предлага цялата гама от размери и сплави, като например:

Сплав: 1050, 6060, 6063, 6082, 2024, 2017, 7020, 7049, 7075 и т.н.

Твърдос: T3, T6

Диаметър: до 300 мм.