Меню Затваряне

АЛУМИНИЕВИ БЛОКОВЕ – СПЛАВ 5083

алуминиеви блокове  алуминиеви блокове 5083  алуминиеви блокове срез 5083

алуминиеви сляви  алуминиеви блокове 5083   алуминиеви блокове 5083

 

  • Лятата сплав AA5083 е перфектната комбинация от химичен състав и механични свойства за постигане на най-добра производителност, която намалява риска от порьозност в „супер блок“ с дебелина до 1300 mm. Сплавта, в нейното хомогенизирано състояние, притежава висока коваемост, идеална за много механични приложения.
  • Алуминиеви блокове сплав 5083 или AA5083 се използва широко в строителството, опаковъчната, автомобилната и морската промишленост поради многобройните си големи предимства, като добра пластичност, заваряемост, здравина и устойчивост на корозия.
  • Макар че алуминиевата плоча 5083 се използва в широк спектър от приложения за изработка на отливки за пластмасови форми, нейната повишена устойчивост на корозия я прави особено ефективна за употреба при изработка на матрици за експандиран полипропилен и експандиран полистирен.  Те често намират приложение в автомобилната и опаковъчната промишленост.
  • Много популярно приложение на сплавта 5083 е отливането на инструментални пластини.  Дебелини до 800 мм. се обработват прецизно с тесни допуски за производство на измервателни инструменти, компоненти за роботи и автоматизация, леярски модели, вакуумни и фрезови маси, опаковъчни и печатарски машини, контролно оборудване и приспособления за обработка.  Стабилността на размерите и тесните допуски за равнинност, присъщи на отливаната инструментална плоча 5083, са от решаващо значение за приложения, при които точността е от първостепенно значение.