Меню Затваряне

ДВОЙНИ ФАСАДИ С МЕТАЛНИ ПАНЕЛИ

Двойни Фасади Двойни фасади Двойни фасади

Двойни фасади Двойни фасади Двойни фасади

Двойни фасади Двойни фасади Двойни фасади

Двойни фасади Двойни фасади Двойни фасади

  • Перфорираните двойни фасади на сгради променят традиционния дизайн. Този стил в архитектурата става все по-желан.
  • Ако обърнете внимание на тези фасади на сгради, те предефинират традиционата обшивка от стъкло и алуминиев профил. Фасадата на сградата е нейният подпис и начинът, по който се представя пред света. Проектирането на фасадата на сграда е според средата в която ще бъде построена. Различните дизайни на перфорация на алуминиеви пана дава възможности за приспособяване на проекта според неговата функционалност. Дали ще е мега мол, бизнес сграда, жилищна сграда или дори семейна къща, перфорираните дизайни са уникални и чудесен източник за всякакъв вид идеи с нетрадиционна характеристика.
  • Фасадата на сградата е първият сигнал, който ни казва какъв тип е сградата. А с перфорацията и с различните си форми, творческата визия на архитекта и желанието му да впечатли с нещо уникално и необикновено става лесно изпълнимо.
  • Перфорираният алуминиев панел ползван за двойни фасади е лек и високоефективен при подходяща сплав. Моделите могат да бъдат перфорирани форми или разтеглена мрежа. Всички тези перфорации могат да бъдат комбинирани с 3D форми, което може да направи сградата още по-жива.

Ползи:

  • Намаляване разходите за охлаждане и отопление
  • Допускане на естествена светлина
  • Топло и звукоизолация
  • Естествена вентилация
  • Уникален дизайн с добавена стойност

Решения за фасадни детайли:

АКСАЛ  може да предложи готови панели от разтеглена мрежа, перфорация или 3D форми с кутийни профили-рамки, фиксирани към конструкцията с анкери и различни междинни елементи. Металните панели на АКСАЛ, могат да бъдат интегрирани в различни сградни и строителни системи, а нашият технически екип може също така да разработи специфични за проекта решения за нашите клиенти, предлагайки индивидуални детайлни решения с различни типове рамка/огъване/свързване.

Окчаване на Панел към ФасадаПриемрно Окачване на Панел

Всеки дизайн на повърхността придава на всяка сграда индивидуален характер.

Панелите AKSAL се предлагат в голямо разнообразие от покрития и материали, което предоставя на дизайнерите и архитектите свободата да създават разнообразна гама от модели и дизайни.

Предпочитанията за избор на материали и повърхностни покрития се основават главно на визуалните очаквания и условията на обекта, за да се определи окончателният външен вид и да се увеличи продължителността на живота и ефективността на сградата.

Предлага се широка гама от материали, включително алуминий, неръждаема стомана, Cor-ten стомана, мед до титанов цинк, композитен алуминий и може да се достави в много опции за повърхности като прахово покритие, анодиране, сатен, галванизация, предварително стареене, за да изпълни изискванията на проекта.

Материали

Алуминий
Алуминият е издръжлив, еластичен и неръждаем. Това дава възможност за разнообразие от повърхностни обработки, които осигуряват различен цвят, модел и текстура външен вид. Той е 100% рециклируем и екологичен, тъй като не губи основните си свойства.
Кортен Стомана
Кортен стоманената сплав е с добавки на мед, хром, никел и фосфор. Когато е изложена на атмосферата, тя образува постоянен слой ръжда с течение на времето и този слой гарантира, че повърхността е устойчива на атмосферни условия.
Мед
Медта, която има яркочервен цвят, е лека и издръжлива. Богатият процес на стареене на материала предлага много различни и уникални възможности за външен вид в зависимост от околната температура и влажност.
Титанов Цинк
Цинковите сплави (99,995% цинк + 0,003% титан) имат по-висока якост от крехкия цинк. Образувалата се на повърхността му патина намалява взаимодействието на въздуха със съдържащите се в него вещества и предпазва повърхността от атмосферните условия.
Стомана
За да се защитят въглеродните стомани, които са уязвими към ръжда, трябва да се извърши боядисване или поцинковане. Суровината се обработва по два начина, които влияят върху свойствата на продукта, студено валцуване и горещо валцуване.
Неръждаема Стомана
Неръждаемата стомана образува защитно покритие при нормални условия и самообновяващо се покритие, когато е повредено. Устойчива е на ръжда, абразия и всякакви атмосферни условия.
Месинг
Месингът, който има външен вид, подобен на лъскавото злато, е устойчив на корозия и абразия. Този материал, който може лесно да бъде оформен, също е проводим.
Алуминиев Композит
Композитните панели се състоят от полиетиленова или минерална сърцевина между два алуминиеви облицовъчни листа.
Поцинкована Стомана
Поцинкованата стомана е известна още като ролково поцинковане. Предимството на този метод е, че стоманените листови ролки могат бързо да бъдат поцинковани в голям мащаб с хомогенно покритие и да осигурят устойчивост на корозия.

Видове Повърхности

Прахова боя
Покритие на метали с прахова боя в желаните цветове с помощта на робот или ръчни пистолети под 80 kV статичен ток и печене във фурната при 180-200 ° C.
Елоксация
Анодизирана повърхност – процесът на анодно окисление на алуминиеви метални части, поставени във вана с постоянен ток и химикал.
Сатен
Сатенирана повърхност – металните сплави, които обикновено са сатенирани на повърхността, включват неръждаема стомана, алуминий и месинг.
Огледална
Огледалната повърхност е силно отразяваща, лъскава опция с гладък външен вид, който се постига механично с помощта на поетапна серия от абразивни и полиращи компоненти.
Поцинкована
Поцинковане – процес на нанасяне на покритие за повишаване на корозионната устойчивост чрез потапяне на стоманения материал в разтопена цинкова вана при температура 449 ° C, за да се образува защитен слой, съдържащ цинково-железни сплави върху повърхността на стоманата.
Дървесна
Дървесно покритие – филмово покритие, което позволява предварително боядисване на повърхността и придаване на желаната текстура и цвят на външния вид на дървото.
Ускорено Стареене
Ускорено стареене – металите са склонни да се трансформират физически с течение на времето поради естествените условия на околната среда. В първите етапи текстурата и цветът на металната повърхност се променят с оксидния слой, който се превръща в хидроксиден слой. В комбинация с други елементи се придобива устойчив, стабилен минерален състав.
Лак
Лакиране – това е химично вещество, което може да се прилага матово и гланцово и има защитни свойства.
Електро Поцинковане
Електро поцинковане – това е покритие от стомана със слой цинк по метода на електролиза, за да се предпази от корозия.

             

Типове панели:

*Мрежа

Diamond Mesh Custom Mesh Big Mesh

*Перфорация

Standard Perforation Perforation Perforation

*3D ефекти 

3D Effect 3D Effect 3D Effect

*Сложни форми

Сложни Форми Сложни Форми Сложни Форми

*Шаблони 

Шаблони Шаблони Шаблони

Двойни Фасади Приложения!