Мед

  МЕД

  • Благодарение на отличните им физични свойства и значителни предимства, медта и цинкът се считат за два от идеалните материали, използвани в архитектурата.
  • Да проектираш фасада на сградата с мед и цинк предоставя много възможности за иновации. Впечатляващите естествени повърхности от мед  цинк и медни сплави позволяват уникален дизайн. Сглобяемите елементи на системата предлагат широка гама от решения, от проекти със сложна форма до проста и икономична облицовка на по-големи площи.
  • Веднъж поставени, продуктите на AKSAL оживяват и стават още по-красиви с течение на времето.
  • Основното им приложение при сградната архитектура е за фасади и покриви. Медните и цинкове покриви предлагат несравнима естетика.

  МЕД ЗА ПОКРИВНИ РЕШЕНИЯ

    • Медните листа и рула на AKSAL са произведени в най-съвременни производствени съоръжения. Изработена е от Cu-DHP – безкислородна, фосфорно-деоксидирана мед с ограничен остатъчен фосфор. Cu-DHP е подходящ за заваряване и запояване и е минимум 99,9% (чиста мед). Cu-DHP е изключително ковък, независимо от температурата или посоката на валцоване. Както покривните, така и фасадните материали надвишават изискванията по EN 1172 относно допустимите отклонения и най-важно при свойствата на материала. Това придава на фасадната ипокривна облицовка отличен външен вид.
    • Медните листа и рула на AKSAL се произвеждат с ярка и лъскава медна повърхност. След монтажа, той развива матова, тъмнокафява повърхност, дължаща се на естествено естественото окисление от атмосферата. По време на първоначалната оксидация, преди да се установи тъмнокафявия окислен слой върху повърхността на медта, може да се развият редица кафяви нюанси и дори пурпурни нюанси. С течение на времето се развива типичната медна зелена патина. Това придава на сградата неповторим акцент, а защитният характер на патиниралият слой допринася за изключителното дълголетие на материала.